Kleur- en lichtadvies

Kleur en licht: functioneel en sfeerbepalend in je woning

Kleur en licht hebben een functie in je woning, maar dienen ook om een stemming op te roepen, accenten aan te brengen en om een ruimte persoonlijkheid geven. Kleur en licht bepalen voor een groot deel de sfeer in je woning. Door slim gebruik te maken van kleur en licht kun je veel effect bereiken zonder verbouwingen of andere kostbare ingrepen.

Bel: 06 22 71 79 15 Contact aanvragen

Kleur in de woning is multifunctioneel

Kleur in je woning is multifunctioneel. Kleur kan ruimten vergroten of verkleinen, vormen wijzigen, elementen accentueren en vertrekken met elkaar verbinden of juist van elkaar scheiden. Kleur brengt licht in donkere vertrekken en benadrukt vormen. Kleur heeft een belangrijke werking op onze geest. Door bepaalde kleuren of kleurcombinaties te gebruiken, zet je een harmonische, prettige sfeer neer.

Contactgegevens

Ivanhoe Interieur Design
Kasteelstraat 74
6235 BR Ulestraten
Mob. +31 (0)6 22 71 79 15
info@ivanhoe-interieurdesign.nl

Verlichting: een onmisbaar, maar lastig onderdeel van de inrichting

Verlichting is een onmisbaar onderdeel van de inrichting, maar ook een lastig onderdeel. Hoe je je huis verlicht is van veel factoren afhankelijk. Hoeveel daglicht komt er in de woning binnen? Waar zit je het meest? Waar moet het licht warm en sfeervol zijn en waar heb je werk- of leeslicht nodig?

Bekijk meer van onze projecten

Kleur en lichtadvies aan huis

Ivanhoe geeft kleuradviezen bij je thuis, afgestemd op je persoonlijke behoeften, leefwijze en smaak, en passend bij jouw huis en interieur. Met een kopje koffie, zittend op de bank of aan de keukentafel, met kleurstalen en stijlsuggesties bij de hand. Waar kunt je tenslotte de nieuwe kleuren voor je interieur beter kiezen dan thuis?

Ivanhoe Interieur Design is tevens Erkend Kleuradviseur Flexa Collecties voor de regio Limburg.

Bel: 06 22 71 79 15 Contact aanvragen

Neem direct contact op

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Veelgestelde vragen

Wat kun je verwachten van interieuradvies?

Als je ons voor interieuradvies inschakelt, maken we eerst een afspraak voor een vrijblijvende intake. Tijdens deze eerste kennismaking inventariseren we samen de mogelijkheden en wensen. Er worden foto’s van de betreffende ruimte(s) gemaakt, meubels opgemeten en indien aanwezig bekijken we plattegronden. Na goedkeuring van de daarop volgende offerte gaan we de slag met het interieurontwerp. Deze wordt gepresenteerd en indien gewenst realiseren we daarna samen het gemaakte ontwerp.

Welke vragen stelt een interieuradviseur?

Belangrijke informatie voor een interieuradviseur is allereerst de betreffende ruimte, de lichtinval, de vloeren, wanden. Wat moet blijven, wat mag veranderen, de samenstelling van het huishouden, leefwijze, hobbies, voorkeuren voor stijlen, materialen, kleuren etc. eventueel beschikbaar budget. Hoe belangrijk vind je het gebruik van natuurlijke materialen, duurzaamheid.

Hoe bereid ik me voor op een gesprek met een interieuradviseur?

Een plattegrond is een allereerste vereiste. Een bestaande is natuurlijk fijn, maar anders kun je er zelf een maken volgens meetinstructies. Ga alvast op zoek naar beeldmateriaal, maak daar een een moodboard van of gebruik bijvoorbeeld Pinterest. Denk goed na over wat je wil en vooral ook wat je absoluut niet wil. Waar heb je ideeën over en waar kom je absoluut zelf niet uit.

Is het het waard om met een interieuradviseur te werken?

Als je twijfelt over stijlen, afmetingen, kleuren etc. etc. is het inschakelen van een interieuradviseur dubbel en dwars het geld waard. Hoe vaak worden er geen items gekocht die het achteraf net niet zijn en niet het resultaat bereiken dat je graag wil. Je blijft jaren ronddwalen in dat je het anders wil, maar hoe dan? De interieuradviseur is een professional in het bedenken van mooie inrichtingen en kan je  helpen om te bereiken wat je graag wilt. Een fijn interieur dat bij je past.